Kami pernah mengeluarkan satu artikel baru-baru ini tentang kereta keluaran Proton yang terbaru iaitu P3-21A namun selepas 24 jam berita dan slide tersebut dipaparkan, kami dihubungi dan diminta untuk mengeluarkan semua data dan gambar yang ada di dalam artikel tersebut. Apapun kami percaya ramai yang telah melihatnya dan percaya kereta keluaran Proton kali ini mungkin […]

Superb!

Maklumat lebih lengkap Proton P3-21A kini sudah didedahkan untuk kita semua mendapatkan gambaran sebenar apa yang ditawarkan Proton melalui produk terbaru dan terhangat ini. Menurut sumber dari blog Proton-Sales, Proton P3-21A boleh dikatakan mempunyai pelbagai ciri-ciri terkini serba lengkap, sama ada kelengkapan aksesori, utiliti, mahu pun ciri-ciri keselamatan bertaraf tinggi. Maklumat selanjutnya adalah seperti berikut.

Superb!

Kami tak pasti tentang apa sebenarnya yang berlaku dari gambar-gambar yang akan dipamerkan sebentar lagi. Dari berita yang kami ikuti sehingga hari ini, tak pernah lagi terbaca tentang kereta-kereta dengan rekaan agak pelik dan daring ini akan dikeluarkan oleh pihak Proton. Apapun beberapa keping gambar sempat diambil semasa semua kereta ini berada di atas lori […]

Superb!

Kami menerima email beberapa keping gambar kereta konsep yang sudah mula melakukan test drive di atas jalanraya. Ianya dijumpai di highway dari Kuala Lumpur ke Johor Bharu. Nak kenal mudah sahaja kerana kereta yang masih dalam percubaan, akan ditampal dengan pelekat (slided tape) bagi menutup rupa sebenar kereta. Melihat dari nombor siri’nya yang bermula dengan […]

Superb!

Proton melangkah setapak lagi kehadapan apabila mengeluarkan “concept car” atau Proton Replacement yang dinamakan berdasarkan nama 5 pahlawan Melayu yang terkenal iaitu Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu dan Kasturi. Proton terbaru ini semua bakal menggantikan kereta-kereta keluaran Proton pada masa akan datang. Ianya seperti yang berlaku pada Proton Waja yang telah digantikan dengan Proton Inspira. Proton […]

Superb!

Agak mengejutkan jugalah bila kami membaca satu email ni. Apa tidaknya, terkejut nengok harga kereta Proton kat Saudi Arabia. Kesian kan nengok standard kereta kita ni. Dalam negara kemain jual mahal sampai tercekik nak membayarnya. Tapi kat luar negara, jual murah-murah je macam jual kereta nak buat pergi pasar je. Berbeza dengan kebanyakkan kereta dari […]

Sengal