Categories
Editorial

Oh! Menangi Philips AquaTouch dan koleksi Tshirt Oh! Media #philips50shaves

Untuk artikel ini lebih istimewa kerana kami telah menemubual saudara Aim Dot Dot yang berketerampilan Metroseksual untuk memberikan pandangan beliau selepas menggunakan AquaTouch ini selama 3 minggu. Adakah AquaTouch mampu memberikan impak yang berkesan kepada urusan harian dari beliau dari segi pengurusan diri, masa dan juga keterampilan?

Aim semasa melakukan tugasan di Langkawi
Aim semasa melakukan tugasan di Langkawi

Menurut beliau, kegunaan utama Philips AquaTouch AT940 ini di dalam urusan hariannya adalah untuk kegunaan biasa sahaja iaitu mencukur misai dan kadang-kala untuk cukuran di bahagian janggut dan anak rambut di bahagian telinga dan tengkuk. Di dalam kesibukan harian sebagai seorang wartawan di Oh! Media TV, baginya AquaTouch telah memberi sedikit-sebanyak kemudahan dalam pengurusan dirinya setiap hari sebelum memulakan tugas.

Categories
Editorial

Oh! Definasi seorang jejaka moden #philips50shaves

ohtidak-philips-aquatouch-pt2-3

Adakah anda seperti ini? Haha! Kami percaya pada hari ini kita semua sentiasa hidup berlumba-lumba untuk mencapai kejayaan duniawi dan ukhrawi sebagai lelaki moden yang tidak sempurna tetapi sentiasa cuba mencari kesempurnaan tersebut pada diri.

Apakah agaknya definasi sebagai jejaka moden yang sebenar? Kami telah bertanyakan ini di page Oh! Media dan pelbagai jawapan menarik telah diterima.

ohtidak-modern-man-survey

“Modern Man, seorang lelaki yang tahu guna semua gadget and technology di sekelilingya.. and tak semua lelaki macam ni” – Adly Umar

“Ok lah, mari saya terangkan definisi lelaki moden pada pandangan saya:
1) mempunyai gadget yang terkini serta pandai menggunakannya. contohnya ipad, blackberry, galaxy tab, iphone
2) aktif di twitter serta instagram.
3) pemakaian yang up to date, berjenama serta seluar yang berpotongan sedikit kurus apabila keluar kemana-kemana. bak kata omputehnya, slim fit.
4) sedangkan keluar ke kompleks beli-belah pun dia akan memakai kasut. contoh yang sedang hangat pada pandangan saya adalah kasut jenis loafers.
5) memandu kenderaan yang kelihatan menarik, sekurang-kurangnya kenderaan buatan jepun atau korea. tak main kereta nasional. lazimnya toyota vios, suzuki swift, ataupun honda civic. kalau yang kaya gila tu mungkin memandu bmw 3 series atau volkswagen jetta.
6) menggunakan wangian yang berjenama serta mahal.
7) banyak menggunakan bahasa rojak, campuran bahasa melayu serta bahasa inggeris yang agak keterlaluan.

Itulah sedikit sebanyak pendapat saya yang konservatif serta kekampungan ini. sekian terima kasih.” – Akmal Azri

“Leki yg berpersonaliti menarik dan penampilan yg meyakinkan dan tak tgl solat 5 waktu serta tau apa tanggungjawab sebagai seorang anak dan suami mahupun bapa tanpa mengecewakan perasaan mana2 pihak.. – Annora Zera

Respon lain

Dalam artikel sebelum ini, kami telah memberikan teaser kepada anda berkenaan Philips AquaTouch ini, dan untuk artikel kali ini kami akan membicarakannya secara lebih mendalam bagaimana sebuah mesin pencukur elektrik mampu memberi makna dalam kehidupan jejaka moden seperti kami dan anda semua dalam penerangan yang ringkas dan padat.

ohtidak-philips-aquatouch-pt2-1

First of all, anda perlu tahu bahawa AquaTouch adalah pencukur elektrik yang boleh digunakan semasa dalam keadaan kering atau basah. Ini bermakna dalam kesibukan urusan harian, tiada masalah untuk anda bercukur ketika mandi, selepas mandi mahupun ketika berenang di swimming pool sekalipun (kalau orang tak buat, anda buatlah. Kan anda ada Philips AquaTouch? Haha)

ohtidak-philips-aquatouch-pt2-2

Kemudiannya, AquaTouch akan menyimpan sisa bulu yang dicukur terus ke dalam ruang yang disediakan. Ini bermakna tiada lagi sisa cukuran yang bersepah-sepah menyakitkan mata memandang serta membuang masa untuk dibersihkan. Jika pencukur biasa yang anda gunakan sebelum ini menyeksakan, AquaTouch mampu memberi satu kebebasan minda dan masa anda. Nak bersihkan AquaTouch ni terlalu mudah. Buka dan basuh sahaja dengan air. Nice kan?

Categories
Editorial

Oh! Jom Kenali Philips AquaTouch! #philips50shaves

Bagaimana teknologi mampu memberikan kesempurnaan pada diri kita agaknya? Bagaimana pula teknologi mampu memudahkan urusan harian dari segi kekemasan diri kita sebagai seorang jejaka moden yang sentiasa sibuk dengan urusan harian? Kami akan memperkenalkan kepada anda satu mesin pencukur elektrik yang tentunya sangat berbaloi untuk anda dapatkan.

Berbicara soal mencukur misai dan janggut ni, ianya sangat subjektif mengikut citarasa si jejaka itu sendiri. Ada lelaki yang sukakan misai tapi tak suka janggut. Ada yang suka bela janggut tapi tak suka misai dan tak kurang juga yang tak sukakan kedua-duanya. Kami tergolong dalam golongan yang sukakan janggut tapi tidak menyukai misai kerana membuat diri rasa 10 tahun lebih tua dari usia. Boleh dikatakan setiap hari lepas mandi mesti akan cukur misai. Tak kasi chance langsung misai nak tumbuh walau sedikitpun. Janggut pula memang nak sangat dia tumbuh, tapi segan-segan pulak dia dia nak tumbuh. So nak taknak, memang akan cukur juga janggut ni untuk kasi dia tumbuh semula dengan panjang. Tapi alhamdulillah ada juga dari yang bersungguh-sungguh nak janggut tapi sehelai pun tak sudi nak keluar. Lagi kesian. Haha! Apapun Khai tak mempunyai bulu di pipi atau lebih dikenali sebagai jambang lah kan.

Kami pasti ramai tak suka dengan pisau cukur yang biasa digunakan tapi ibarat terpaksa menggunakannya mungkin kerana harganya yang sangat murah (ialah kerana murah jadi fungsinya pun sekadar ada sahaja). Satunya sebab terlalu sukar dan melecehkan. Bila dah siap-siap nak pergi meeting tu lah baru perasan ada misai. Pakai pisau cukur biasa, kalau tak hati-hati bersepah jatuh misai tu atas baju. Kalau tak jatuh atas baju pun, bersepah dalam sinki. Lepas tu silap sikit mesti kulit boleh terluka. Paling tak best lepas pakai sekali dua, tak sah kalau pisau dia tak berkarat jika dibiarkan. Dah kena beli yang baru pula kan? Tak ke mambazir namanya tu? Jadi untuk artikel ini, lupakan terus tentang pisau pencukur yang menyusahkan. Kita bercerita tentang mesin pencukur yang terbukti memudahkan semua orang terutamanya para lelaki moden yang hidup sentiasa dalam kesibukan urusan harian.

Categories
Ada Apa? PSA

Oh! Hati-hati dengan penyamaran mekanik jalanan

Sedang anda memandu, tiba-tiba motosikal lalu minta anda berhenti katanya tayar anda berasap. Bila anda check memang betul ada kesan minyak di tayar anda. Apa selanjutnya yang anda lakukan? Artikel berikut mungkin akan membantu anda jika berlaku kejadian yang sama dan kerugian beribu ringgit atau mungkin nyawa juga boleh melayang.

Anda boleh baca original post di sini. Kami hanya himpunkan semua respon beliau dengan niat ingin lebih ramai lagi yang tahu tentang perkara ini. Juga ingat betul-betul muka suspek sindiket penipu tu. Biar lepas ni kalau dia nak buat jahat lagi, dia kena keluarkan modal lebih untuk buat plastic surgery.

Dlm prjlnan dr Bangi ke UMKL, saya singgah di Hentian Serdang, utk ke bilik air. Lps tol Sg Besi, lelaki kanan (yg agkt tangan) follow naik motor & horn 2-3 kali sambil menunjuk ke arah tayar depan kereta. Saya pn brhenti tp x keluar, takut niat x baik. Dia kata tayar abg berasap. Saya tgok dr dlm kereta, ada minyak meleleh di rim tayar, mcm myk brek.

Lps tgok myk meleleh tu, rasa cuak jga. Sbb brek mmg ada bunyi sikit sblm ni. Lelaki India yg agkt tgn tgi tu pakai baju Honda, mgaku kerja kt Pusat Servis Honda (Global Amity) yg berdekatan & ofer nk bantu. Dia kata kena pegi tepi sikit kwsn lpg, nanti kalau org/kwn Honda nmpk, dia kena tindkn disiplin.

Oleh krn mcm bole prcaya, saya pun pergi ekori dia pegi kwsn ksong sblh Desa Waterpark. Dia pun buka tayar & check set brek (calipter). Dia kata mungkin bocor. Tp nmpk mcm ok je. Myk yg meleleh pun nmpk sikit je, tak merebak pd seluruh rim tyr. Tp, x berani nk bwk, takut risiko. Dia kata boleh tolg repair, @ kalau abg x percaya, abg boleh hntr kt pusat servis. Tp, biasa la bang, harga Honda. Saya pulak baru tukar fuel pump (RM180, cari sendiri) dan servis + strainer = +/- RM210. Kalau ambil fuel pump Honda RM1,836.00.

Categories
Superb!

Oh! Pemandangan Indah di German

German atau Germany adalah sebuah negara yang sememangnya dikenali sebagai negara yang dipenuhi dengan tempat-tempat menarik yang menyediakan suasana yang di luar imiginasi kita. Berikut adalah 17 gambar tempat menarik di German yang menjadi sebab mengapa German perlu dijadikan sebagai sebuah lokasi untuk berbulan-madu dan juga melancong.

Lagi gambar..

Categories
Gila

Oh! Kereta Dicalar Teruk Tanpa Pembelaan

Bayangkan kereta baru tak sampai setahun yang korang beli hasil titik peluh sendiri dan anda jaga bagai mengalahkan bini sendiri dengan sukahati dicalar-balarkan oleh mereka yang tidak anda ketahui. Paling menyedihkan pihak management tidak mahu bertanggungjawab dan ada CCTV pun mungkin buat hiasan sahaja kerana ianya tidak berfungsi. Alasan yang diberikan CCTV rosak terkena petir sebelum raya hari tu. Dari CCTV yang tak berfungsi dapat diputuskan bahawa pihak management tidak menitik-beratkan soal-keselamatan kawasan tersebut. Kalau dah rosak, betulkan cepat-cepat. Tunggu apa lagi ye tak? Apa yang paling menyedihkan, masih ada manusia bermentaliti rendah dan tidak bertanggungjawab melakukan kegiatan tidak bermoral ini (vandalism)

Dari email yang kami terima;

Categories
Superb!

Oh! Koleksi Gambar Yang Boleh Mengundang Salah Sangka

Semua gambar ini diambil pada waktu dan lokasi yang berbeza tetapi selepas itu bila dibelek-belek semula, baru perasan akan kebetulan yang ada pada gambar tersebut. Ada antaranya mengambil masa yang lama untuk dikenalpasti. Ada antaranya pula menjadikan gambar yang langsung tidak mempunyai unsur lucah, kelihatan bagaikan gambar lucah. Jadi hati-hati dan jangan sampai tersalah sangka ya?!!

ohtidak-gambar-confuse
ohtidak-gambar-confuse

Lagi gambar..

Categories
Superb!

Oh! Maklumat Lengkap Proton P3-21A Dibongkarkan

Maklumat lebih lengkap Proton P3-21A kini sudah didedahkan untuk kita semua mendapatkan gambaran sebenar apa yang ditawarkan Proton melalui produk terbaru dan terhangat ini. Menurut sumber dari blog Proton-Sales, Proton P3-21A boleh dikatakan mempunyai pelbagai ciri-ciri terkini serba lengkap, sama ada kelengkapan aksesori, utiliti, mahu pun ciri-ciri keselamatan bertaraf tinggi. Maklumat selanjutnya adalah seperti berikut.

Categories
Superb!

Oh! Lukisan atau Real?

Adakah gambar-gambar di bawah ini sebuah lukisan atau sememangnya realistik seorang manusia?

Lagi gambar..

Categories
Sengal

Oh! Pemakaian tudung/telekong sengaja diperkotak-katikkan

Menggeleng kepala bila kami menerima beberapa gambar berikut melalui email. Apakah maksud pemakaian tudung ni bagi mereka? Kemudian upload pula ke Facebook. Untuk apa? Bangga buat begitu? Atau ingin memberikan imej negatif pada pemakaian tudung? (Gambar diberi sedikit sentuhan untuk menutup identiti sebenar mereka)

ohtidak-tudung

lagi gambar..