Categories
Superb!

Oh! Haiwan pun tidak racist

Kasih sayang tak mengenal spesis dan warna bulu. Haiwan pun tak racist, kenapa kita yang ada akal yang dikurniakan Allah perlu hidup dalam racist dan ketakutan?

ohtidak-monyet dan kucing

Kenapa?

Categories
Gila

Oh! Rakaman CCTV Sebuah Rompakan Tidak Terjangka

Screen Shot 2013-03-20 at 12.35.28 PM

Rakaman CCTV ini melihatkan dua orang anak muda mundar-mandir keluar masuk kedai dengan niat tidak baik ingin merompak seorang lelaki (berkeluarga) yang sedang menggunakan tablet (iPad) di atas meja makan. Tonton video berikut untuk lihat bagaimana cara mereka untuk melakukan jenayah terancang ini.

Kejadian ini berlaku di sebuah kafe di Seksyen 8, Bangi pada minggu lalu. Inilah dia Malaysia hari ini, dipenuhi budak-budak bangsat tak dapat kasih sayang mak bapak, kaki ponteng sekolah, pemalas belajar agama, dan nak duit dengan buat kerja senang. Selepas ini tiada lagi rakyat Malaysia yang rasa selamat buat kerja di tempat awam.

Mangsa rompakan Muhammad Zaidie Hassan memberitahu bahawa kejadian yang berlaku sekelip matai ni memberi impak yang kuat kepada isterinya yang trauma atas apa yang berlaku.

Categories
Superb!

Oh! Jika telur punyai perasaan

Kalau semua telur di dunia ini mempunyai wajah dan perasaan, pastinya apa yang dipaparkan ini menjadi kebiasaan untuk kita lihat setiap hari. Hehe.

ohtidak-telur
Lagi gambar..

Categories
Kemalangan

Oh! Kesan banjir di Segamat

Seperti yang ramai sedia maklum, bencana banjir kali ini yang melanda belah selatan Malaysia terutamanya di Johor, boleh dikatakan yang terteruk dalam sejarah selepas bencana yang melanda tahun 2006/2007 lalu. Berikut adalah gambar kesan banjir di Segamat yang diambil oleh rakan kepada founder Oh! Media, iaitu saudara Maini Rizan.

Lagi gambar..

Categories
Lawak Sengal

Oh! Kalau dah dasar pemalas

Orang kata, kalau dah memang jenis pemalas tu, memang akan pemalas juga dalam semua perkara. Berikut adalah contoh-contoh mereka yang amat pemalas.

ohtidak-pemalas
ohtidak-pemalas

Lagi yang pemalas..

Categories
Sengal

Oh! Sedekah burung makan korang

Jom la kita ramai-ramai sedekah makanan dekat burung-burung ni. Kesian pulak nengok diorang lapar kan. Tapi kalau korang berani la. Pergi baring kat situ. Hehehe!

* motif apa diorang buat dalam gambar kat bawah ni x diketahui. Ape ke bangang kasi makan manusia. Ada lah silapnya mangsa yang dijadikan makanan kepada burung tu. Tapi sama je, kalau kebumi kene makan dek ulat. Tak kebumi, kene makan dek burung.

ada lagi..

Categories
Ada Apa?

Oh! 1 Tahun Usia Oh! Tidak

Pejam celik pejam celik, dah satu tahun kewujudan website ini. Memang begitu pantas masa berlalu. Oktober 2008, bermulalah operasi website ini untuk menceriakan kehidupan para pembacanya. Tidak banyak pun tidak mengapa janji ada sedikit senyuman yang terukir di wajah anda semua.

Modus operandi Oh! Tidak sangat mudah di mana kami berkongsi apa sahaja yang menarik atau apa sahaja yang kami rasa berguna untuk dikongsikan kepada pembaca. Semua yang dipaparkan di sini berkonsepkan 100% sumbangan dari pembaca. Terima kasih kepada anda yang rajin membuat sumbangan berupa gambar-gambar atau artikel menarik untuk dikongsikan bersama.

Categories
Sengal

Oh! Ramuan Soya Terhebat

Kat mana nak beli air soya ni ye.. banyak betul ramuan dia.. Hehehe..

Categories
Ada Apa?

Oh! Tidak pun sambut Earth Hour!

Mungkin ada yang perasan, OH! Tidak dan beberapa network Oh! yang lain (termasuk pihak sponsor, Oh Bulan) telah menyahut cabaran Earth Hour selama satu jam dengan menutup website kami dari diview oleh orang ramai. Selain dari itu, kami juga menutup lampu rumah kami dari jam 8:30 malam tadi sehingga jam 9:30 dan kami betul-betul berasa bangga akannya.


View yang dapat dilihat di ohtidak.com selama 1 jam sempena Earth Hour 2009

Kalau Oh! Tidak yang tak bernyawa ni pun boleh sambut, Korang bagaimana? Ada tutup web atau blog? atau at least tutup mata je la. Huhu


Earth Hour di KLCC. Syabas Malaysia

Categories
Ada Apa?

Selamat Datang ke Oh! Tidak

Oh! Tidak adalah sebuah website yang memaparkan gambar-gambar lucu, pelik dan sesuatu yang diluar jangkaan. Dibuka pada 01 Nov 2008 kepada umum. Oh! Tidak adalah sebuah lagi projek khas dari Scukz Network kepada semua penggemarnya mahupun anda yang lain. Jika anda ada sebarang gambar yang ingin dikongsi, sila hubungi kami.

“Oh! Tidak” does not claim to own exclusive rights on all images and videos published. All sources we use to create our articles are and will be credited with a proper linkback. However, we are hosting a lot of uncredited material from unknown authors we recieved via mails, from friends and our readers. If you own copyrights to some material such as images or data and you want us to remove it from our pages, contact us to claim your ownership and we will either credit you and your website, or if you wish – completely remove the content.

Oh! Tidak – Malay
Oh! Hindi – Filipino
Oh! Non – French
Oh! Nein – German
ああ!いいえ – Japanese
오! 아니오 – Korean
Oh! não – Portuguese
Ах! нет – Russian
Ã…h! nej – Swedish
Oh! không – Vietnamese

Bookmark la kami yer!! kejap nanti masuk la balik.. Esok mungkin? Atau lusa? Kami sentiasa menanti kunjungan anda..