Categories
Sengal

Oh! Penunggang Motor Yang Mengerikan

Menunggang motosikal memang mengasyikkan. Tak perlu guna aircond dan selalunya memang puas dapat makan angin sepanjang perjalanan. Namun risiko seorang penunggang motosikal amat tinggi dan kami percaya anda semua sedia maklum tentang itu. Penunggang motosikal ibarat mentimun dan durian. Melanggar kenderaan lain dia yang teruk apalagi jika dilanggar pula oleh kenderaan lain.

Categories
Kemalangan

Oh! Pemandu Lori

Segelintir pemandu lori di negara kita memandu kenderaan mereka tanpa menghiraukan penguna-penguna jalan raya yang lain terutamanya pembonceng motosikal dan juga kanak-kanak sekolah yang sentiasa menggunakan jalan raya tersebut sebagai laluan utama untuk ke sekolah.

Tidak dinafikan kebanyakkan laluan yang digunakan oleh pemandu lori akan lebih cepat rosak walaupun ianya masih baru diturap. Peratus kemalangan di negara kita berpunca dari lori pasir dan juga lori kayu yang membawa lebih muatan demi semata-mata mengejar trip mereka. Walaupun bahan yang mereka bawa ditutup dengan kanvas ianya cuma sebagai syarat sahaja.

Kami menerima gambar kemalangan yang kerap berlaku di sebuah kampung kubang pasu, Kedah. Walaupun papan tanda yang telah disediakan oleh penduduk tempatan sebagai peringatan kepada pemandu lori di kawasan tersebut agar lebih mengurangkan kelajuan lori mereka di kawasan tersebut apa bila lalu di kawasan tersebut, ianya masih tidak diendahkan oleh mereka.


Lagi gambar..

Categories
Lawak

Oh! Haiwan Kemalangan

Koleksi gambar haiwan yang jarang kita lihat terperangkap dengan pelbagai situasi, melucukan dan agak menyedihkan kemalangan yang dialami terhadap haiwan yang tidak diberi akal fikiran seperti kita.


Lagi gambar..

Categories
Kemalangan

Oh! Mahasiswa Malang (18 SG)

NOTE: Anda akan dipamerkan dengan gambar-gambar kemalangan sekumpulan remaja yang melibatkan sebuah kereta tempatan dan sebuah pokok. Gambar adalah amat ngeri dan mereka yang lemah semangat tidak digalakkan untuk membaca.

Dari email yang kami terima, maklumatnya adalah “Mahasiswa Malang Pulang dari Pesta” yang secara langsung memberi tahu mangsa-mangsa kemalangan ini adalah dari kalangan pelajar yang malas nak belajar tapi sibuk nak berparti sana sini tak ingat dunia. Apapun kenyataan dari email bukan semua kita boleh percaya. Entah-entah si mangsa baru pulang pergi shopping ke, study group ke atau apa sahaja yang menyimpang dari berpesta. Jadi, anggaplah sudah tiba ajal mereka sebegini rupa.

Sempena Tahun Baru Cina yang dah semakin hampir ni, hati-hatilah di jalan raya. Ingatlah orang yang tersayang. Khidmat masyarakat ini di bawakan kepada anda oleh Oh! Tidak.

Bersedia melihat semuanya?

Categories
Kemalangan

Oh! Makcik KTM (18 SG)

Atas permintaan ramai (hebat korang semua yer), gambar-gambar hardcore 18 SG akan terus diletakkan di Oh!Tidak. Bagi mereka yang takutkan darah atau gambar-gambar ngeri, jangan nengok! Diulangi jangan nengok! Kitorang taknak la cakap taknak bertanggungjawab kalau jadi apa-apa kat korang kan, tapi kitorang dah cakap, jangan nengok.. so jangan la tekan read more… last warning ni. Jadi apa-apa kat diri korang, lu pikirr la sendiri. Asemekom!