Categories
Ada Apa? PSA

Oh! Kekayaan ‘Bocor’ Kerana Kereta

Artikel ini dikongsikan di laman sosial dan menjadi agak popular kerana makin hari semakin ramai yang berkongsi hingga tidak lagi dijumpai lagi penulis asalnya. Mungkin kerana mereka yang membawanya tahu apa yang ditulis adalah benar, kerana itu ramai yang berkongsi kepada yang lain agar dapat dijadikan peringatan bersama. Kami kongsikan ianya di sini untuk bacaan anda.

ixxxnterior-04-open

#sharing: Kekayaan ‘Bocor’ Kerana Kereta.

Biasa dengar org gaji 5k, tapi pandu kereta yg installment 1.3k-1.5k ?? biasa dengar kan….? gaji baru 4k dah berani beli kereta 1k per month. pun biasa dengar kan?? biasalah darah muda. darah muda akan cari kereta yg downpayment paling rendah, loan yg paling pjg. janji kereta best, harga diri seakan meningkat sama. dlm fikiran graduan yg baru dpt kerja ni cepat jer ternampak kereta2 spt honda civic, elantra, forte, cerato, golf, accord, sonata, jetta dll kereta yg nampak ada ‘standard’ supaya imej bertambah di mata org sekeliling. tapi apa yg ramai tak nampak bhw 1.5k instalment tu tak abis di situ saja. angka yg sebenar dia akan spent tiap bulan ialah 2k ++ per month. iaitu separuh dari gaji dia jadi habuan utk kereta, eksesori keta & pakej2 lain yg dtg dgn kereta tu.

Categories
Lawak

Oh! Hutang

Hutang dibawa mati.

Batu nisan ni diselubungkan dengan plastik di mana di dalamnya ada message pasal hutang. Siap bagi business card lagi tu!