Categories
Pelik

Oh! 12 gambar candid hantu terbaik di Malaysia

Hantu merupakan satu istilah turun-temurun yang diberikan kepada iblis dan syaitan yang menyerupai satu objek yang menyeramkan untuk menakutkan dan menghasut manusia. Seperti kata Datuk Dr Fadzilah Kamsah, hantu tidak wujud kerana apa yang wujud hanyalah jin dan syaitan seperti yang tertulis di dalam Al- Quran. Apapun berikut adalah koleksi 12 hantu yang tidak dicari tetapi kelihatan secara candid di dalam gambar yang diambil.

1. Hantu Budak Cina Tol Plaza

ohtidak-hantu-budak-plaza-tol

Ini ialah gambar yang diimbas dari sebuah akhbar cina tempatan sekitar tahun 2007/2008. Kami tidak pasti sama ada akhbar ini menyedari tetang imej kanak-kanak yang berbaju biru dan berseluar putih di bahagian atas bod hijau di sebelah kanan gambar. Gambar ini dikatakan ditangkap selepas sebuah kemalangan bas sekolah di sebuah plaza tol yang meragut nyawa pemandunya.

2. Hantu Kereta Remuk

Gambar ini khabarnya diambil secara tidak sengaja oleh rakan pemandu kereta kemalangan yang singgah untuk melihat keretanya. Pemandu telah dihantar ke hospital dan tiada orang di dalam kereta, tetapi ketika rakan tadi melihat gambar, telihat jelmaan perempuan bertudung dalam kereta tersebut. Kejadian dikatakan berlaku di Lebuhraya AMJ Melaka.

3. Batu Nisan Menjenguk Di Tingkap

Gambar asal dipaparkan di ondscene.my, perhatikan jelmaan batu nisan di tingkap. Gambar ini dikatakan diambil di tempat seram terkenal, Highland Towers.

Categories
Pelik

Oh! Lagi Penampakkan Hantu di I-City

Siapa duduk area Lembah Klang, rasanya mesti dah pernah jejak I-City kat Shah Alam ni kan? We all terima gambar ni melalui email which is kitorang sendiri tak dapat nak pastikan gambar ni betul atau tidak sebab tiada risikkan terperinci dilakukan pada gambar.

Tak nampak? Takpe ada lagi gambar yang lebih jelas..

Categories
Kemalangan Pelik

Oh! Penampakkan Hantu di Pasir Gudang

Dari email yang kami terima;

ini memang real xde edit punyer.. member aku eksident kat jb,are pasir gudang,kol 5 pagi,24-8-2009.. aku amek sendiri pict ni guna sony ericson k530i.. xsengaja ter amek pic dyorg sekali..xsangke, dyorg pon nak tengok jugak kejadian ni. – Dari khairul izwan.

Lagi gambar..

Categories
Pelik

Oh! Penampakkan Hantu di I-City, Shah Alam

Penampakkan hantu di I-City, Shah Alam. Punyalah cantik sampai hantu pun teringin nak pergi.

Menyeramkan?

Categories
Gila

Oh! Tiang F15 Midvalley

hantu-midvalley-1

Lagi gambar..

Categories
Kemalangan Pelik

Oh! Hantu di Plaza Tol

Gambar hantu dalam sebuah kemalangan di Plaza Tol di Malaysia.

Tak nampak hantu dia? ada la..

Categories
Gila Superb!

Oh! Rumah Hantu Jepun

Jepun memang maju dalam semua bidang. Termasuk jugalah dengan ini, Rumah HAntu.. diorang mampu buat satu rumah hantu yang memang super real.. ada berani?