Kami pernah mengeluarkan berita mengenai laman web yang gah di akhbar tempatan dan pernah juga dipromosi Oh! Media beberapa bulan lalu iaitu 1malaysia.com melalui entri ini di mana mereka telah digodam oleh pihak hacker Indonesia (Devilzc0de). Kejadian tersebut berlaku kerana dikatakan pengusaha laman 1malaysia tersebut telah mencabar pihak hacker untuk menggodam website mereka jika mampu. […]

Ada Apa?

Mungkin ramai yang dah sedia maklum, petang semalam ramai yang meninggalkan mesej kepada kami mengenai website 1malaysia.com yang telah di’hack. Dan berita tersebut terus tersebar di segenap ruangan blog di Malaysia. Oh! Media adalah salah satu platform media utama yang cuba mengangkat laman website ini melalui internet. Di samping itu, pihak akhbar juga turut serta […]

Ada Apa?

Agak mengejutkan jugalah bila kami membaca satu email ni. Apa tidaknya, terkejut nengok harga kereta Proton kat Saudi Arabia. Kesian kan nengok standard kereta kita ni. Dalam negara kemain jual mahal sampai tercekik nak membayarnya. Tapi kat luar negara, jual murah-murah je macam jual kereta nak buat pergi pasar je. Berbeza dengan kebanyakkan kereta dari […]

Sengal