ohtidak-pekerja-tnb-ditetak-4

Seorang pekerja Tenaga Nasional Berhad (TNB) hampir terputus tangan kiri akibat ditetak dengan parang setelah beliau memotong bekalan elektrik di sebuah rumah di Jalan PJS 7/23 Bandar Sunway, di Kuala Lumpur semalam.

Dalam kejadian 5 petang itu, Muhamad Axdni Isa, 42, bersama dua lagi rakan sekerjanya dilapor melakukan kerja pemotongan elektrik di depan sebuah rumah teres sebelum dua orang lelaki yang berada dalam rumah tersebut tidak berpuas hati dengan tindakan tersebut.Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Supt Tan Ah Chua berkata mangsa dan rakan-rakannya telah dimaki hamun lelaki itu ketika cuba menerangkan kepada suspek bahawa mereka membuat penyambungan elektrik secara haram.

“Disebabkan bengang, suspek kemudian keluar dari rumah dengan dua bilah parang dan menetak tangan kiri mangsa beberapa kali manakala rakannya yang lain terselamat,” katanya ketika dihubungi di Kuala Lumpur semalam.

ohtidak-pekerja-tnb-ditetak-3

ohtidak-pekerja-tnb-ditetak-5

Tan berkata, mangsa dihantar rakannya ke Pusat Perubatan Subang Jaya (SJMC) sebelum dirujuk ke Pusat Perubatan Pantai Bangsar di Kuala Lumpur untuk pembedahan. Susulan kejadian itu, polis menahan dua suspek berusia 33 dan 45 tahun itu untuk siasatan mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan. – Bernama

Terima kasih kepada saudara Be Ar di atas kiriman gambar-gambar berikut. (klik untuk paparan lebih besar)

ohtidak-pekerja-tnb-ditetak-2

OHTIDAK: MAKIN TAK BEROTAK SEGELINTIR MANUSIA ZAMAN SEKARANG. SEMUA BENDA NAK MAIN TETAK-TETAK MACAM TAK BOLEH NAK BINCANG BAIK-BAIK. HAL KECIL AJE PUN. HURM!

Related Posts

Oh! Atuk Buli Nenek Punca Pergaduhan

Oh! Atuk Dan Nenek Gangster

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap

Oh! Bom Jatuh Dari Bumbung

Oh! Ajaran Sesat Ayahanda

Oh! Kes Baling Batu Dari Jejantas Taman Connaught


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *