ohtidak-mind-&-magic-episod-5-8

Setiap hari Jumaat, Oh! Media Production akan menemui anda dengan episod-episod terbaru Oh! Media Mind & Magic. Di episod 4 kali ini, dengan kerjasama Kaio Studio kami telah memilih sekitar Berjaya Times Square dan Lowyat, Kuala Lumpur untuk lokasi penggambaran kami.

ohtidak-mind-&-magic-episod-5-4

Chris Cheong – Asia’s Professional Mentalist & Magician, telah mengacarakan episod ini dan menghiburkan orang ramai dengan pelbagai aksi-aksi hebatnya.

Di episod ke-4 ini, Chris menumpukan kepada aksi magik yang lebih kasual dan santai seperti menukar air menjadi ais, menghentikan jarum jam, mengalihkan duit siling dan pelbagai lagi.

ohtidak-mind-&-magic-episod-5-15

Sebanyak 5 hamper yang bernilai melebihi RM150.00 tajaan daripada Secret Beauty Malaysia telah kami berikan kepada mereka yang sporting dalam menjayakan rakaman ini. Jutaan terima kasih kepada Secret Beauty Malaysia kerana buat kali ke-2 telah menaja rancangan Oh! Media Mind & Magic.

[hr]
[alert type=”info”]
Iklan Penaja :

SecretBeauty-468x60

GLOWSHAPE by Secret Beauty Malaysia
Losyen Kurus Hilang kgs dan inchies dalam beberapa hari sahaja. 100% berkesan dan tanpa kesan sampingan
Lihat Testimoni : Testimoni Glowshape

Pelbagai fungsi Melangsing, Menganjal, Membentuk muka dan badan. Kulit juga lebih Cerah Gebu dengan rawatan pemulihannya. Dengan kandungan Pure Cells, Kolagen dan haruman yang menyegarkan yang tahan lama dari Perancis Glowshape menjanjikan 14 hari kesannya. Tanpa Kesan Sampingan. Lulus KKM (NOT130600326K).

Hubungi mereka untuk rundingan percuma, pos percuma dan hadiah percuma dengan setiap pembelian.

Facebook Secret Beauty Malaysia | Website Secret Beauty
[/alert]

ohtidak-mind-&-magic-episod-5-

Tontonlah aksi magik hebat di video ini khas untuk para peminat magik. Bukan itu sahaja seperti biasa di penghujung setiap episod, Chris Cheong memberikan anda sedikit ilmu magik untuk dipelajari dan dipraktikkan.

Sudah tonton video? Bagaimana agaknya gimik mengalihkan duit syiling dari tangan kanan ke tangan kiri dengan sekelip mata? Mudah sahaja setelah anda mengetahui rahsianya. Jom kita pelajari dan bolehlah mencubanya selepas ini.

TUTORIAL

Oh! Media Mind & Magic – Ilusi Wang Syiling
Bahan – Sekeping wang syiling

ohtidak-mind-&-magic-tutorial-2
#LANGKAH SATU – Letakan syiling di tangan sebelah kanan anda, kemudian genggam dengan kemas (rujuk pada video)

ohtidak-mind-&-magic-tutorial-3
#LANGKAH DUA – Sewaktu memutarkan tangan, campak wang syiling ke tangan kiri dengan pantas lalu di sambut dengan kemas. (rujuk pada video)

ohtidak-mind-&-magic-tutorial-1
#LANGKAH TIGA – Selepas berjaya menyambut wang syiling yang di campak, buka gengaman dengan perlahan sambil menunjukan wang syiling kini sudah beralih tangan. (rujuk pada video)

Jadi selamat mencuba kepada yang berminat. Pastikan anda sudah ‘Subscribe’ Youtube Oh! Media dan Facebook Oh! Media kerana pelbagai lagi aksi akan menemui anda di episod-episod seterusnya. Jangan lupa, tontoni kami pada setiap hari Jumaat. Untuk episod lalu, anda boleh menontonnya di sini :

Episod 1
Episod 2
Episod 3

Magician: Chris Cheong
Krew: Aim, Kaio Studio, Sisi Azie, SharifahAishah Alhabshi, Khayz Rie
Photographer (with thanks): Muhammad Izzat, The Zahara Official
Produce by: Oh! Media Network [Facebook]

OHTIDAK: RASA-RASANYA ANDA BOLEH KE BUAT LEBIH BAIK DARI INI? JIKA BOLEH HUBUNGILAH KAMI. TERIMA KASIH MENONOTON. JUMPA LAGI JUMAAT HADAPAN..!!

Related Posts

Oh! Media Mind & Magic – Episod 6

Oh! Media Mind & Magic – Episod 5

Oh! Media Mind & Magic – Episod 3

Oh! Media Mind & Magic – Episod 2

Oh! Media Mind & Magic – Episod 1


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *