Sikap dan kelakuan biadap di jalanraya adalah perkara biasa yang dapat kita jumpa terutamanya di bandar-bandar yang sibuk seperti Kuala Lumpur. Jenis pemandu yang biadap ini selalunya yang rendah ilmunya atau mungkin kurangnya kasih sayang dari ibu-bapa.

Dari email yang kami terima;

Assalamualaikum OhMedia, tadi pagi boss lama sy (bukan org malaysia dia mat salleh) ada pm sy tentang kejadian di tol pagi tadi kereta hitam WND 8315 ni memotong barisannya secara merbahaya tanpa memberi signal,boss sy ni pun hon la lepas pada tu si driver tu pun menunjuk signal F*** dia siap buka pintu lagi,polis report pun dah buat..untuk membuka mata saya pun nak share la,kalau tak senang boleh delete pun takpa..thank..

Kami paparkan gambar berikut bukan nak memalukan mana-mana pihak, tapi moga ini jadi pengajaran. Tindakan biadap anda kepada pengguna jalanraya lain akan ada yang memerhatikan.

ohtidak-sikap-rakyat-malaysia

Jadikanlah perkara ini sebagai pengajaran. Kalau dah salah tu, angkatlah tangan tanda minta maaf. Orang tengok pun sejuk hati. Ini dah lah salah, boleh tunjuk jari pula kat orang. Kalau orang tu ada pistol, dah lama mati kena tembak terus kat situ juga.

Jadilah pemandu yang berhemah. Sekian!

– Kredit to Ako’s Bistro

Related Posts

Oh! Ron95, Diesel Naik 20 Sen Tengah Malam Ini

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap

Oh! Kes Baling Batu Dari Jejantas Taman Connaught

Oh! Melayang Gaya Epic Ketika Mencuri Minyak

Oh! Isu Empat Finalis Miss Malaysia World Beragama Islam

Oh! Isu Murid Makan Dalam Tandas (Kisah Sebenar)


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *