ohtidak-kemalangan-mrr2-1

Nama mangsa yang terkorban adalah pasangan suami isteri Hasbullah Abdul Ghani 26 dan Nurul Intan Syahida, 22 serta sepupu Nurul Intan iaitu Tengku Ahmad Faiz Tengku Muhamad, 28 dan Asma Ismail, 22.

Kejadian ini berlaku pada jam 5:30 petang, 19 May 2013 di KM 23.1 Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) arah Ampang ke Hulu Klang. Kejadian ini melibatkan 3 buah kereta iaitu Proton Satria, Perodua Viva dan Suzuki Swift serta satu motosikal. Empat orang yang meninggal dunia di tempat kejadian adalah pemandu dan penumpang Perodua Viva terbabit.

Kejadian ini berlaku sebelum hujan lebat turun membasahi bumi. Sebuah Proton Satria dipandu laju dan dipercayai mengalami kerosakan brake lalu terbabas ke laluan bersebelahan melanggar pembahagi jalan dan bertembung dengan Perodua Viva. Suzuki Swift yang mengikut dibelakang Perodua Viva tidak sempat mem’brake lalu turut menghentm Perodua Viva tersebut. Sebuah motosikal juga tidak sempat mengelak lalu terjatuh tetapi hanya cedera ringan sahaja.

Pemandu dan penumpang Perodua Viva tersebut maut keempat-empat di tempat kejadian. Salah seorang penumpang wanita tercampak keluar dan lebih tragis, kepala mangsa terputus.

Ramai pengguna Twitter yang menceritakan pengalaman mereka ketika melalui tempat kejadian. Berikut adalah beberapa gambar yang dapat kami kongsikan menerusi perkongsian rakan-rakan media di Twitter.

ohtidak-kemalangan-mrr2-2

ohtidak-kemalangan-mrr2-7

ohtidak-kemalangan-mrr2-6

ohtidak-kemalangan-mrr2-5

ohtidak-kemalangan-mrr2-4

ohtidak-kemalangan-mrr2-3

ohtidak-kemalangan-mrr2-9

ohtidak-kemalangan-mrr2-8

Video:

Kepada yang mempunyai gambar atau video kemalangan ini, anda boleh kongsikan bersama Oh! Tidak dengan menghantarkan bahan tersebut ke email kami di support@ohmedia.my atau mesej kami di inbox Facebook Oh! Media.

Gambar yang dipaparkan di atas adalah perkongsian followers Oh! Media iaitu Mohd Izru Azmie, Azizi Chan dan Ajim Salleh Mendoza. Video dari Mohamad Khamarul.

Update beberapa gambar dari Fadlullah Ismail.

kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2
kemalangan-mrr2

+ Respon pembaca di Facebook Oh! Media.
+ Respon di status ke-2 Facebook Oh! Media.

Related Posts

Oh! Tiga Angota Polis Trafik Maut

Oh! Kemalangan Dahsyat di Kulim

Oh! Kemalangat Maut Bas Sekolah di Jalan Sandakan

Oh! Ibu ‘jemput’ anak di HKL, bukan di stesen komuter

Oh! Kemalangan Bas Terjun Gaung Di Genting Highlands

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *