ohtidak-pakcik-hantar-anak-ke-sekolah

Demi anak, pakcik ni sanggup menghantar anaknya. mereka tinggal di gombak dan hantar anaknya di IPG melaka.

Nak di jadikan cerita pakcik ni tersalah jalan masuk seremban dari gombak dan terus ikut bukit putus melalui kuala pilah untuk ke melaka melalui tampin. katanya lagi,mereka berdua beranak bertolak dari gombak pukul 3 pagi dan bersolat subuh di nilai kemudian meneruskan perjalananan dan sarapan di kuala pilah.

Mendengar cerita pakcik ni, dlm hati aku berkata, “balik dari melaka ni aku akan ikut jalan blk ke seremban ikut jalan yg pacik ni lalui td” … bila sudah abis selesai di IPG (instutut perguruan), blk ja terus ikut jln tersebut iaitu dr melaka ke seremban melalui tampin dan kuala pilah. Boleh tahan juga jalan tersebut dgn selekohnya yg tajam dan lori lagi..

Cuba kita bayangkan pakcik ni dgn anaknya melalui jalan ni dgn beg dan bekalan mereka….sebak hati bila mendengar cerita pakcik ni… di kesempatan ini aku sendiri mempelawa pakcik ni pada ari jumaat ini “pakcik tak perlu la amik anak pakcik, nti saya akan hantarkan anak pakcik sekali ke gombak”….

Sayu hati lihat wajah seorg ayah yg sanggup bersusah payah utk anaknya agar anaknya sentiasa berjaya depan matanya sendiri… semoga Allah memberi rezki yg melimpah ruah pada keluarga pakcik ni….

Pada semua,hargai la ayah, bapa, walid, dady, papa, baba kita selagi mereka masih hidup… kasih mereka tidak pernah luntur utk kita yg bernama anak.

– Kisah dari, Kee Perantau Simpang Tiga.

Jangan ingat kita lah orang yang paling hidup susah, ramai lagi yang lagi hidup susah berbanding kita. Ingat juga, jangan kita sombong, kedekut ketika kita senang, kita belum tahu bagaimana kita di hari kita susah nanti. renung-renungkan dan selamat beramal!.

Psst: LIKE dan SHARE lah kisah ini jika ianya mampu memberi tauladan dan peringatan kepada anda dan juga insan yang anda sayangi.

Related Posts

Oh! Koleksi Rumah Terbuka Stesen Minyak. Hanya 20 Sen!

Oh! Yamaha 135LC Custom

Oh! Ubah Tong Sampah Menjadi Rumah

Oh! Perdana Menteri Memandu Teksi?

Oh! Barang Kemas Orang Kaya

“Syukur Anak Saya Selamat dan Terima kasih Kepada Semua” – Ibu Wan Aisyah


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *