Tiada sesiapa yang inginkan kemalangan kecuali mereka yang desperate ingin claim insuran. LOL! Apa yang penting adalah kesedaran kita semua untuk sentiasa beringat dan berhati-hati. Bayangkang kita sedang memecut 180KM/H ibarat kereta kita yang paling laju atas dunia ini, anda kata ketika itu tayar pecah, agaknya apa yang akan berlaku? Ataupun jika bukan kesalahan kita sekalipun, mungkin orang lain menjadi punca berakhirnya nyawa kita di atas jalan raya.

Berikut adalah puluhan koleksi rakaman kemalangan depan mata yang berlaku di Chaina dan Taiwan. Di sana, sememangnya 80% kereta mempunyai kesedaran untuk memasang perakam video di dalam kereta tapi malangnya kesedaran untuk lebih bertanggungjawab di jalanraya amat kurang sekali.

OHMEDIA: CERITA DIA, SENTIASALAH BERHATI-HATI WALAU DI MANA SAHAJA ANDA BERADA. BENDA NAK JADI MEMANG AKAN JADI JUGA, TAPI PALING TIDAK, SIKAP KITA MENGURANGKAN KEJADIAN YANG TAK DIINGINI UNTUK BERLAKU SAMAADA PADA DIRI KITA TAU MELIBATKAN ORANG LAIN YANG TIDAK BERSALAH.

Related Posts

Oh! Tiga Angota Polis Trafik Maut

Oh! Kemalangan Dahsyat di Kulim

Oh! Kemalangat Maut Bas Sekolah di Jalan Sandakan

Oh! Ibu ‘jemput’ anak di HKL, bukan di stesen komuter

Oh! Kemalangan Bas Terjun Gaung Di Genting Highlands

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *