Ini adalah satu email yang disampaikan oleh pembaca. Dari apa yang kami terima, Kadang-kala kami lihat macam ada cubaan untuk menerapkan budaya tidak sihat pada kanak-kanak. Bayangkanlah pensil warna pun dah dikeluarkan dalam bentuk rokok. Macam dah takde bentuk lain lagi. Ada implikasi tidak sihat pada kanak-kanak. Cubalah anda renung-renungkan sendiri sejauh mana kesannya.

ohtidak pensil warna rokok

ohtidak pensil warna rokok

ohtidak pensil warna rokok

ohtidak pensil warna rokok

Kepada ibu-bapa yang mempunyai anak yang masih bersekolah, hati-hatilah agar anak anda tidak menjadi salah seorang yang memiliki pensil warna seumpama ini. Jika bukan dari anda, mungkin dari rakan-rakan atau orang lain di luar sekolah. Ataupun gambar pensil warna rokok ini hanya rekaan semata-mata pihak tertentu? Itu kami sendiri tak tahu dan apa yang pasti, kita sentiasa berhati-hati sahajalah dan minta kebebasan pada membuat sesuatu rekaan tidak terlalu terbuka hingga mampu memberi kesan negatif dalam jangkamasa yang panjang.

Foto Syafiq Azli.

OH!TIDAK: PELIK-PELIK BETUL ZAMAN SEKARANG NI. RAMAI PENIAGA YANG NAK MENGEJAR KEUNTUNGAN SEMATA-MATA SAMPAI SANGGUP MELAKUKAN APA SAHAJA.

Related Posts

Oh! Ron95, Diesel Naik 20 Sen Tengah Malam Ini

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap

Oh! Kes Baling Batu Dari Jejantas Taman Connaught

Oh! Melayang Gaya Epic Ketika Mencuri Minyak

Oh! Isu Empat Finalis Miss Malaysia World Beragama Islam

Oh! Isu Murid Makan Dalam Tandas (Kisah Sebenar)


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *