Bola sepak merupakan satu sukan yang amat popular di dunia. Biarpun bola sepak di Malaysia sekadar suam-suam sahaja dan hanya meletup bila tiba musim-musim tertentu, peminat Bola Sepak di Malaysia sentiasa meriah dengan sokongan kepada pasukan luar negara. Biarpun kadang-kala terdapat perselisihan pendapat antara mereka, namun akhirnya kita semua tetap menyokong satu kumpulan yang sama iaitu Harimau Malaya. Betul tak?

Ada juga rakyat Malaysia yang meminati liga luar selain dari liga-liga seperti EPL, La Liga dan Serie A. Antara yang paling diminta adalah Indonesian Premier League. Keberangkatan pemain terkemuka Malaysia, Mohd Safee Mohd Sali ke Liga Indonesia untuk bermain dengan Pelita Jaya juga menjadikan faktor liga Indonesia sangat mendapat tempat di hati rakyat Malaysia. Biarpun ada masanya pelbagai hubungan dihadapi dua rakyat negara ini, tetapi bila melibatkan Bola Sepak, semuanya bagaikan sahabat sejati. Itulah dikatakan semangat kesukanan boleh menyatukan dua pihak yang bermasam-muka.

Cube dari Celcom membolehkan semua informasi tentang Liga Perdana Indonsia ini diketahui dengan mudah. Dalam mengetahui informasi tentang Liga Perdana Indonsia, dalam masa yang sama anda layak menyertai contest yang mereka anjurkan. Berikut antara hadiah-hadiah lumayan yang disediakan.


Caranya untuk mendapatkan berita dan penyertaan contest ini sangat mudah. Anda hanya perlu hantarkan ON WIN ke 23696 dan anda akan menerima 3 soalan dan 3 berita melalui handphone setiap hari.

Anda boleh ke website mereka untuk mengetahui info lanjut tentang contest dan perkhidmatan ini. Cubalah sertai mana tahu ada rezeki nanti? Contest ini telah dibuka dari 19 Februari 2012 lagi dan akan berakhir pada 12 May 2012 ini. Jadi anda mempunyai masa beberapa hari sahaja lagi untuk menyertainya.

Selain itu jika anda merupakan peminat lagu-lagu dari Indonesia, anda juga boleh mendapatkan lagu terbaik mereka untuk dijadikan sebagai Call Me Tones. Untuk memuat turun, anda hanya perlu dail *888*# dan tekan CALL.

Anda boleh rujuk kod lagu melalui gambar berikut:

Artis Indonesia Lelaki Popular

Artis Indonesia Wanita Popular

Banyak lagi cara penyertaan yang lain dapat anda lihat di website The Cube termasuklah dengan hanya menjerit “GOALLLLLLL” paling panjang, dan hadiah menarik sedia menanti. Selamat mencuba dari kami!

Related Posts

Terima Kasih

Oh! A. Samad Said Di Kehendaki Oleh Polis

Oh! Kekayaan ‘Bocor’ Kerana Kereta

Oh! 40,313 Ahli Kongsi Gelap Dan 49 Kumpulan Kongsi Gelap Didedahkan Oleh KDN

Oh! Penjelasan Isu “Rancangan Menghapuskan Sultan?”

Oh! Rancangan Menghapuskan Sultan?


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *