Ramai ibu bapa mempunyai kerisauan tentang permasalahan akademik anak-anak mereka. Anak-anak seawal usia 5 tahun, masih ada yang tidak tahu membaca dan tidak mempunyai keinginan untuk mempelajari huruf-huruf dan melakukan pengiraan matematik biasa.

Dengan hanya memberi anak-anak pendidikan ini tidak bermakna cukup untuk mereka cemerlang dalam pelajaran. Ramai ibu bapa tidak tahu otak manusia lebih cepat keletihan berbanding badan manusia ini kerana pada setiap hari 14 juta saraf yang membentuk otak ini berinteraksi dengan 16 juta saraf tubuh yang lain. Dengan ini Ibu bapa harus memberikan sokongan dan juga bantuan dari segi rangkaian perubatan produk minda bagi memastikan anak-anak mereka memperoleh minda yang cerdas dan pintar.

ohbantuanbelajarteknikh

i-Q Homeopathy merupakan produk edaran Avacello Sdn. Bhd. yang mampu merangsang pemikiran untuk mencapai tahap kecerdasan minda. Produk yang dahulunya dikenali sebagai Fikri ini, dihasilkan oleh pakar perubatan homeopati yang telah melibatkan diri dengan perubatan tersebut selama lebih daripada 33 tahun, iaitu Profesor Zainal Aripin Zakariah.

Beliau mendapat pendidikan awal dalam bidang homeopati di Kuala Lumpur dan melanjutkan pelajaran dalam bidang itu dengan Dr. Praya Singh di Hahnemann College, London dengan kerjasama City University di peringkat Diploma Lanjutan.

i-Q Homeopathy ini dihasilkan oleh beliau setelah menyedari masalah yang dihadapi oleh ramai ibu bapa yang mempunyai anak-anak yang tidak berminat atau lembap dalam pelajaran. Ia diyakini mampu meningkatkan keupayaan minda bagi semua lapisan umur dengan membaiki sistem saraf supaya kembali cergas berfikir dan bertindak. Selain itu, ia didakwa sesuai untuk mereka yang memerlukan tumpuan dan daya fikir yang tinggi dalam aktiviti harian.

Beliau mencipta formula I-Q Homeopathy setelah mengalami simptom keletihan, kurang tumpuan pada pelajaran, benci buku disertai dengan pelbagai masalah yang dihadapi kerana berjauhan dengan keluarga dan bimbang gagal ketika menjalani kursus Doktor Falsafah dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan di Universiti Bradford, United Kingdom.

Pada masa itu beliau telah mempunyai diploma dalam bidang homeopati di Hahnemann College, London. Menurut beliau, Dengan hanya RM65 I-Q Homeopathy sesuai diambil oleh semua lapisan umur terutamanya kanak-kanak sebelum persekolahan, di bangku sekolah hingga ke peringkat universiti.

Dibuat dalam bentuk semburan, pengambilannya mencergaskan minda dan didakwa membuatkan seseorang itu boleh membaca lebih lama dan dengan lebih mendalam. Dengan kata lain, ia melambatkan seseorang itu daripada cepat penat apabila belajar.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk i-Q Homeopathy ini, pada 17 Januari 2012 pada 2.30 petang mereka akan bersiaran di IKIM.FM. Pastikan anda tidak terlepas untuk mendengarkannya di IKIM.FM.

Selain itu, anda boleh merujuk ke laman web rasmi mereka di www.sayabijak.com. Jika anda perlukan informasi secara terus, anda boleh hubungi mereka melalui nombor 013-3605700 dan mereka akan melayan baik setiap persoalan anda.

Ketahuilah, perbelanjaan pendidikan anak-anak pada peringkat awal jauh lebih bermakna daripada perbelanjaan ketika mereka sudah dewasa. Kalau bukan hari ini, bila lagi mahu mencuba demi kebaikan anak-anak?

OH! TIDAK: PENDIDIKAN YANG SEMPURNA MERUPAKAN HADIAH PALING MURNI DARI IBU BAPA BUAT ANAK-ANAK MEREKA. MASA DEPAN MEREKA MERUPAKAN MASA DEPAN ANDA JUGA. CUBALAH APA SAHAJA CARA UNTUK MENJADIKAN ANAK ANDA SEORANG YANG BIJAK DAN BERGUNA APABILA DEWASA NANTI.

Related Posts

Terima Kasih

Oh! A. Samad Said Di Kehendaki Oleh Polis

Oh! Kekayaan ‘Bocor’ Kerana Kereta

Oh! 40,313 Ahli Kongsi Gelap Dan 49 Kumpulan Kongsi Gelap Didedahkan Oleh KDN

Oh! Penjelasan Isu “Rancangan Menghapuskan Sultan?”

Oh! Rancangan Menghapuskan Sultan?


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *