* Ini adalah gambar yang dimuatkan di laman utama FAM.

Dalam minggu ini, isu paling panas mula kelihatan di internet adalah isu harga tiket untuk menonton Piala Malaysia antara Negeri Sembilan dan Terengganu di Stadium Shah Alam yang berharga RM50. Bagi penonton, harga itu agak tinggi untuk mereka dikala semangat untuk terus menyokong bola sepak negara ini yang amat pudar sebelum ini mula melonjak naik dikalangan rakyat.

FAM di dalam akhbar baru-baru ini, menyatakan harga tersebut adalah wajar kerana pihak mereka menanggung banyak kos seperti bayaran stadium, keselamatan dan banyak lagi. Menurut mereka lagi, penonton bebas untuk datang atau tidak ke stadium kerana negara ini negara demokrasi.

Kata-kata FAM itu mengundang kemarahan ramai peminat yang memandang kata-kata itu sebagai satu kata-kata yang sinis dan amat bongkak sekali di mana langsung tidak mahu mendengar rintihan rakyat yang mahukan harga tiket diturunkan.

Berikut adalah artikel penuh yang dikeluarkan di dalam sebuah akhbar baru-baru ini.

HARGA TIKET WAJAR.

SEKALIPUN berdepan banyak bantahan, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) tidak berganjak dengan keputusannya menetapkan harga tiket RM50 bagi menyaksikan perlawanan akhir Piala Malaysia antara Terengganu dan Negeri Sembilan di Stadium Shah Alam, Sabtu ini.

Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad (gambar) berkata pihaknya tidak bercadang menurunkan harga tiket kerana selepas kajian, Jawatankuasa Pertandingan Tempatan mendapati harga tiket itu adalah wajar.

“Harga tiket itu dianggap wajar kerana FAM terpaksa menanggung beberapa kos termasuk bayaran kepada pihak stadium, keselamatan dan beberapa faktor lain,” katanya semalam.

Penyokong kedua-dua pasukan turut membantah harga tiket itu yang selaras bagi semua tempat duduk stadium.

Beliau berkata, Malaysia adalah sebuah negara demokrasi dan penyokong bebas memilih untuk memulau perlawanan akhir nanti dan FAM tidak mempunyai sebarang kuasa bagi menyekat keputusan mereka.

Mengulas permintaan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek supaya FAM mengkaji semula harga tiket itu, beliau berkata FAM menghormati permintaan itu namun tidak akan berganjak daripada keputusan asal.

Ketika menggesa demikian kelmarin, Ahmad Shabery berkata harga tiket itu membebankan peminat dan rakyat.

Sementara itu, Kelab penyokong Bola Sepak Terengganu (Peteh) turut membidas kenaikan harga tiket secara mendadak itu.

Setiusaha Peteh, Wan Mohd Azmi Wan Ngah, berkata tindakan FAM disifatkan tidak profesional dan menyentap semangat penonton yang datang dari jauh bagi menyokong pasukan kesayangan mereka.

“Rata-rata penyokong bukannya daripada golongan berada dan RM50 adalah jumlah yang besar buat kami,” katanya. – Metro.

Berdasarkan kenyataan itu, web FAM menerima padah kerana telah digodam oleh beberapa badan berbisa penggodam di Malaysia. Kami merasakan niat mereka hanya satu di mana ingin menyampaikan kata-kata yang selama ini langsung tidak mahu didengari FAM. Oleh kerana segalanya telah dimuatkan di laman web FAM, kami merasakan baru mereka akan membuka mata.

Dan berikut nota yang mereka tinggalkan:

So hang ckp ni negara demokrasi eh? So kami tak puas kami godam ja.. Don`t blame us shithead u ask for it dlm suratkhabar ni. Penyokong bebas buat apex2 je

Wahai FAM si kapitalis anjink!! Anda sentuh jiwa, kami hancurkan poket anda. Kami mampu buat lebih lagi daripada ini. Kami mahu ranking naik dan harga tiket turun, bukan ranking turun tapi harga tiket naik. Rakyat terseksa dengan ideologi rm 50 anda. Alasan tak masuk akal. Anda jangan fikir rakyat bodoh. 100 tahun baru boleh bolasepak Malaysia maju yer!!! cakap pakai bontot ke wahai FAM….. Pegi mampos la FAM!!! FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!!FAM anjink!!! Fuck FAM!! Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!Fuck FAM!!

credit: UM’07, pjpb cr3ws, gaysec, anti-p4sti


Kami dikhabarkan, dari 30 ribu tiket yang dijual, sehingga ke hari ini baru 1000 keping sahaja yang telah terjual. Kalau inilah sikap FAM, jangan salahkan rakyat Malaysia jika selepas ini mereka tidak lagi menyemarakkan semangat bola sepak di Malaysia.

OH! TIDAK: KALAU ORANG MENIAGA BUAT PERANGAI MACAM FAM NI, DAH LAMA PERNIAGAAN MELINGKUP. MUNGKIN SEBAB MEREKA DAH KAYA, JADI MEREKA NAK KAYA LAGI. KALAU TIKET TAK LAKU PUN TAKPE. KALAU LAKU, LAGI BAGUS SEBAB BANYAK LEBIH.

Related Posts

Oh! Koleksi Rumah Terbuka Stesen Minyak. Hanya 20 Sen!

Oh! Yamaha 135LC Custom

Oh! Ubah Tong Sampah Menjadi Rumah

Oh! Perdana Menteri Memandu Teksi?

Oh! Barang Kemas Orang Kaya

“Syukur Anak Saya Selamat dan Terima kasih Kepada Semua” – Ibu Wan Aisyah


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *