Kanser merupakan sejenis penyakit yang amat ditakuti manusia. Penyakit yang ada ubatnya tetapi tidak ramai pengidap penyakit ini yang bertuah. Rata-rata dari pesakit hanya mengetahui yang dirinya menghidapi kanser hanya selepas kanser’nya telah sampai ke tahap berbahaya.

Pelbagai ubatan moden yang dapat kita jumpa hari ini. Tetapi bila kita renungkan semula bagaimana orang dulu-dulu kelihatan sihat dan dapat mengubati penyakit seperti ini? Jawapannya mereka lebih gemar menggunakan ubatan tradisional dan herba dari tumbuh-tumbuhan berbanding ubat-ubatan moden yang digunakan pada hari ini.

keladi-tikus

Pernah lihat tumbuhan ini? Keladi Tikus atau nama saintifik’nya, Typhonium Flagelliforme telah terbukti menyembuhkan pesakit kanser seperti kanser payudara, kanser kolon, kanser rektum, kanser hati, kanser prostat, leukemia, serviks dan kanser paru-paru, dan ya, ia juga boleh menyembuhkan penyakit buasir.

“… Sehingga kini (Ogos, 1998) herba ini telah terbukti dalam membantu 800 pesakit tempatan dan luar, termasuk dari New Zealand, Amerika Syarikat, India, Indonesia dan Australia.” – Prof. KH Teo C, USM, Pulau Pinang.

Herba ini telah mendapat pengiktirafan dari para doktor yang bertauliah tetapi sayang ianya kurang digunakan memandangkan rangkaian ubatan moden pada hari ini perlu digunakan agar pasaran perubatan moden tidak mengalami kerugian. Banyak penyakit boleh diubati dengan mudah menggunakan apa yang telah sedia ada pada tumbuhan disekeliling kita, namun imej baik ubatan moden yang selalu dipertontonkan langsung mengetepikan kemujaraban perubatan tradisional dari herba tumbuhan ciptaan Illahi.

Sebuah laman web tempatan, Lawan Kanser ada memuatkan herba ini di dalam kandungan blog’nya. Dikatakan, herba ini amat popular di Indonesia tetapi masih kurang popularitinya di Malaysia memandangkan kita tidak didedahkan dengan maklumat yang sebegini. Herba tanpa kimia dan dijamin selamat ini juga telah menerima kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia – MAL09071079TC.

Typhonium Flagelliforme (Keladi Tikus) ini mengandungi Ribosome Inacting Protein (RIP), zat anti oksida dan zat anti kurkumin. RIP berfungsi melemahkan perkembangan sel kanser, mematikan sel kanser tanpa menggangu sistem sekitarnya dan menghalang pertumbuhan sel kanser. Zat anti oksida berfungsi mencegah berlakunya kerosakan gen sementara zat anti kurkumin berfungsi sebagai anti inflamasi/anti peradangan. Kombinasi kandungan ini mengaktifkan dengan menghasilkan mediator yang meransang untuk menguatkan sel dari sistem pertahanan tubuh untuk bersama-sama melawan sel kanser.

Berikut adalah beberapa testimonial dari mereka yang telah mencuba dan dengan izin Allah, telah dapat melupakan kesengsaraan lebih teruk yang bakal mereka hadapi jika tiada tindakan perubatan yang dilakukan.

Pelbagai lagi maklumat mengenai produk kesihatan ini boleh diketahui dengan melayari sendiri laman web rasmi mereka di www.lawankanser.net

OH! TIDAK: ALLAH MEMBERIKAN KITA MUSIBAH YANG SETARAF DENGAN APA YANG MAMPU DITANGGUNG HAMBANYA. JADI, BERUSAHALAH SELAGI MAMPU DAN USAH SEKADAR BERSERAH DENGAN NASIB SEMATA-MATA.

Related Posts

Terima Kasih

Oh! A. Samad Said Di Kehendaki Oleh Polis

Oh! Kekayaan ‘Bocor’ Kerana Kereta

Oh! 40,313 Ahli Kongsi Gelap Dan 49 Kumpulan Kongsi Gelap Didedahkan Oleh KDN

Oh! Penjelasan Isu “Rancangan Menghapuskan Sultan?”

Oh! Rancangan Menghapuskan Sultan?


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *