Kami menerima laporan dari email mengenai seorang remaja di Facebook bernama “磊哥” dengan sengaja bertingkah biadap di Facebook rasmi milik Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak. Melihat dari ayat yang diluahkan, dapat kami simpulkan insan bernama “磊哥”, seorang yang bodoh dan selalu ponteng kelas sejarah. Ikuti gambar berikut dan simpulkan sendiri pendapat anda mengenai apa yang diperkatakannya.

najib-dikatakan-noob

Tidak cukup dengan menghina Bahasa Melayu dan mengagung-agungkan English, si 磊哥 ini memanggil Perdana Menteri sebagai seorang yang “noob”. Respon-respon di page tersebut berterusan dengan perdebatan dan pergaduhan yang berpanjangan sehingga masuk ke sentimen perkauman tanpa sebarang kawalan.

Apapun kami pasti, kata-kata si bodoh “磊哥” ini bukanlah mewakili semua kaum Cina di Malaysia. Itu hanya pendapat peribadinya sahaja yang selalu ponteng kelas Sejarah masa sekolah dulu. Kita sebagai seorang yang bijak dan rajin ke kelas Sejarah masa seklah dulu, janganlah kerana nila setitik, rosak susu sebelanga ya.

+ Respon pembaca di Facebook Oh! Media.

OHTIDAK: MENGHINA BAHASA MELAYU DAN PERDANA MENTERI, ADALAH PENGHINAAN KEPADA MALAYSIA.

Related Posts

Oh! Ron95, Diesel Naik 20 Sen Tengah Malam Ini

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap

Oh! Kes Baling Batu Dari Jejantas Taman Connaught

Oh! Melayang Gaya Epic Ketika Mencuri Minyak

Oh! Isu Empat Finalis Miss Malaysia World Beragama Islam

Oh! Isu Murid Makan Dalam Tandas (Kisah Sebenar)


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *