Depa ni memang tak faham bahasa agaknya ye?

Dari email yang kami terima:
sakit hati tak tengok pendatang2 ni? Foreign Labours in Malaysia dont understand the rules. Coach For Ladies Only!!

videos dan gambar2 yang lain akan di uploadkan tak lama lagi di AmirYusoffTV. tak dilupakan juga video kebiadapan pelancong2 perempuan korea yang memanggil orang2 kedai makan di Bukit Jalil sebagai anjing. orang2 korea(terutamanya wanita, generasi muda, yang obses dengan budaya barat dan orang berkulit cerah memang memandang rendah orang2 asia team nggara yang berkulit gelap dan memanggil mereka “dongnama sekki” atau “anjing asia tenggara” kesan daripada buruh2 kasar dari indon, filipin dan vietnam. mereka tidak tahu bahawa Malaysia ini negara yang lain dari Indonesia etc). Saya faham kerana saya belajar di Korea.

Amir Yusoff


Apa yang pasti, bukan orang asing je yang berperangai macam ni. Ramai sahaja rakyat Malaysia yang tak faham bahasa. Penat mak ayah masukkan sekolah suruh pandai membaca. Tapi tak gunakan kepandaian tu dengan betul.

OHTIDAK: RINDU PULAK RASANYA NAK RASA NAIK KOMUTER. DAH 7 TAHUN TAK NAIK KOT.

Related Posts

Oh! Ron95, Diesel Naik 20 Sen Tengah Malam Ini

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap

Oh! Kes Baling Batu Dari Jejantas Taman Connaught

Oh! Melayang Gaya Epic Ketika Mencuri Minyak

Oh! Isu Empat Finalis Miss Malaysia World Beragama Islam

Oh! Isu Murid Makan Dalam Tandas (Kisah Sebenar)


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *