Categories
Pelik Sengal

Oh! Wang Hantaran punya pasal (kisah benar)

Juz sharing babe…. There is this one incident which led to a POLICE CASE…. KURANG AJAR ABIS pasal hantaran TINGGI2…..

* Nama yang digunakan bukan nama sebenar

Emak kepada Minah:Yerlah… anak saya blajar lulus universiti. Tak nak bilang baper. tapi biar lah patut-patut. Selalunya yang belajar tinggi dalam lingkungan 10 Ribu. Tapi ini lah satu satunya anak pompan saya. Harap-harap paham jerlah~

Emak kepada Mat:Saya paham maksud awak. Tapi saya harap awak pun paham lah yer. Kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan biar jauh dari maksiat.

Emak kepada Minah:Kalau awak tak mampu. Anak saya nie bukan tak laku. Ada banyak lagi yang tunggu. Dah lah harga rendah, nak cepat pulak tuh. apa nanti orang cakap..”

Mat: “Yerlah makcik. Makcik nie jual anak ke kereta? Takda macam gini. SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 2 Ribu. Saya bawak balik anak makcik. Malam nie saya TEST DRIVE DULU SEMUA. Kalau dalam semua BAIK, jangan cakap 10 rIbu, 12 Ribu pun saya letak. Tapi kalau dah LEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS, tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT DEPOSIT semua MAKCIK boleh simpan!!”

Gelak?? Terperanjat? I was a witness there. This really happened da. Sounds funny but if u were there confirm lost kejap. What happened next was an UGLY scene. bertikam lidah sampai 3 lelaki bengap datang step hero. Dorang pon kena maki teruk-teruk dgn ‘Emak kepada minah’ tu. (“,)

Sesungguhnya zaman dah berubah, tiada lagi manusia kenal erti ijab kabul, yg diparaktikkan adalah martabat, pangkat dan darjat. Benar walaupun disekolahkan hingga menjadi seseorang yg berjaya, namun mereka lupa akan amanah yg dijanjikan sblm dikurniakan anak itu. Subhanallah.

OHTIDAK: kalau your parents ada plan buat ni mcm, suggest to them to advert via ‘ClassiFied Ads‘. Insyallah ada yg mampu & sudi ‘melanggani’ iklan anda.

+ Respon followers Oh! Tidak di fanpage.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *