Oh! Tidak ada menerima laporan pembaca melalui email yang bercerita mengenai satu produk keluaran Clorets yang dikatakan meletakkan simbol salib pada keluaran gula-gulanya yang terbaru bernama Clorets Infinity. Untuk mengesahkan kata-kata laporan tersebut, kami telah ke 7-Eleven berdekatan dan membuat penyiasatan sendiri. Dan berikut bukti-buktinya.

1. Gula-gula berangin ini boleh didapati dengan mudah di semua 7-Eleven seluruh negara. Harganya hanya RM5.50 sahaja dan mempunyai pelbagai jenis dan warna.

Lagi gambar..

2. Cara mengeluarkan gula-gula di dalamnya, hanya dengan slide 1/4 dari bekas gula-gula tersebut dan gula-gula di dalamnya tersedia untuk dikeluarkan melalui lubang yang tersedia ada.

3. Persoalan timbul apabila gula-gula ini dikeluarkan sepenuhnya dari bekas yang kemudiannya lambang salib mula kelihatan.

4. Pada pendapat korang sendiri, adakah ianya disengajakan atau tidak?

Pada mulanya, Oh! Tidak sendiri merasakan mungkin ianya tidak disengajakan. Mungkin design seperti salib tersebut adalah secara kebetulan sebagai keperluan untuk bekas gula-gula tersebut berfungsi dengan baik. Tapi setelah kami siasat, ianya langsung tidak perlu ada design salib tersebut bagi bekas tersebut berfungsi dengan baik kerana ianya hanya menggunakan suku daripada bekas gula-gula tersebut untuk berfungsi. Dan lambang salib tersebut, langsung tidak bersangkut dengan mana-mana bahagian bungkusan gula-gula ini.

Apakah maksud semua ini?

OHTIDAK: TANGGUNGJAWAB KAMI HANYA UNTUK MENYAMPAIKAN PENDEDAHAN INI. APAPUN TERPULANG PADA KITA INGIN MEMBELI ATAU TIDAK PRODUK-PRODUK YANG TIDAK PRIHATIN DAN TERJUAL DI MALAYSIA SEPERTI INI. BAGI KAMI, IANYA MEMANG DISENGAJAKAN. ENTRI INI TIDAK MEMPUNYAI TUJUAN APA-APA. SEKADAR BERKONGSI APA YANG KAMI JUMPA KEPADA ANDA SAHAJA. SEBARANG KATA-KATA MENGEJI ENTRI INI, TIDAK AKAL DILAYAN SAMA SEKALI. TAKE IT OR LEAVE IT.

+ klik untuk Respon pembaca di fanpage.

Related Posts

Terima Kasih

Oh! A. Samad Said Di Kehendaki Oleh Polis

Oh! Ron95, Diesel Naik 20 Sen Tengah Malam Ini

Oh! Kekayaan ‘Bocor’ Kerana Kereta

Oh! 40,313 Ahli Kongsi Gelap Dan 49 Kumpulan Kongsi Gelap Didedahkan Oleh KDN

Oh! Penjelasan Isu “Rancangan Menghapuskan Sultan?”


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *