Berikut adalah kisah seorang pembaca Oh! Tidak yang kecewa dengan perangai selfish sesetengah orang Malaysia kita ni. Fikir kepala dia je. Tak fikir perasaan orang lain. Harap kejadian macam ni dapat kita jadikan ikhtibar agar tidak mengulangi perbuatan yang tidak bertanggungjawab ini.

Dari email yang kami terima:

Time ni aku nak isi minyak.. Time aku datang tu sume tank penuh, so aku tpaksa tunggu jap.. Time aku usha2 tempat ni aku tengok ar keta civic ni.. Kalo kita tengok kat gambar tu, ada 2 tank kat situ, tapi makcik yg begitu mulia ni boleh lak park keta die kat tengah2.. Bengang je aku tengok makcik ni, aku nak pergi depan dia tak boleh, nak pergi belakang dia pun tak boleh.. Nape la manusia skang ni macam selfish, cuba la pikir orang lain sket.. Kalo kene kat diri sendiri baru nak beringat agaknya.. Rasanya makcik ni cikgu kot, sebab aku nampak dia pakai nametag yang kaler hitam tu.. – Kamil

Lokasi : Petronas Bandar Baru UDA, JB
Masa : 2.10 pm – 2.30 pm
Tarikh : 5 Oktober 2010

Gambar..

Mungkin pada kita, isu ni nampak ringan. Tapi bayangkan jika kita ada ditempat mangsa ni, mesti sakit hati kan? Mungkin time time nak cepat dah jadi lambat.

Related Posts

Oh! Ron95, Diesel Naik 20 Sen Tengah Malam Ini

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap

Oh! Kes Baling Batu Dari Jejantas Taman Connaught

Oh! Melayang Gaya Epic Ketika Mencuri Minyak

Oh! Isu Empat Finalis Miss Malaysia World Beragama Islam

Oh! Isu Murid Makan Dalam Tandas (Kisah Sebenar)


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *