Budak ni umur dah la baru 14 tahun. Berak pun mak bapak cebok’kan lagi. Tapi sayang mak bapak tak ajar cara menghormati orang yang dah mati. Meh sini kami ajarkan.

Orang yang dah telah kembali ke sisi Allah, seburuk-mana perangainya di dunia, biarkanlah itu antara dia dan Allah. Dan jika dia ada menyakitkan hati sesiapa yang berkenaan, jika orang yang berkenaan tersebut memaafkan’nya selepas kematiannya, maka terampunlah segala dosa tersebut dan jika orang tersebut tidak memaafkan, itu antara si arwah dan orang yang berkenaan.

Siapa kita nak melabel orang yang sudah tiada dengan kata-kata kesat ibarat mak ayah tak cukup duit nak hantar masuk sekolah agama? Belajar baik-baik ye dik. Tahun depan dan PMR. Kalau kita menghina orang dah tiada, dengan siapa kita nak minta maaf nanti? Mahu gali kubur dan hidupkan si mati semua? Aduhai..

Semoga Adik yang masih berhingus sedar dengan kesilapan yang di buat. Jangan main-main dengan perkara macam ni. Kalau niat nak dapat populariti murahan dari perangai yang amat biadap, better masukkan kepala adik ke lubang jamban rumah adik, dan tarik flush sendiri.

Oh, sekali lagi Facebook di salah gunakan.

Related Posts

Oh! Ron95, Diesel Naik 20 Sen Tengah Malam Ini

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap

Oh! Kes Baling Batu Dari Jejantas Taman Connaught

Oh! Melayang Gaya Epic Ketika Mencuri Minyak

Oh! Isu Empat Finalis Miss Malaysia World Beragama Islam

Oh! Isu Murid Makan Dalam Tandas (Kisah Sebenar)


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *