Ini kemalangan yang berlaku pada hujung bulan November 2009 yang lalu di Lebuhraya PLUS sebelum susur Lebuhraya Guhtrie. Amat menyayat hati bila melihat pemandu-pemandu motosikal yang sering terkorban di lorong kecemasan. Selalunya mesti langgar kereta, lori atau apa sahaja kenderaan besar yang berhenti di situ kerana kecemasan dan sebagainya.

Memang lorong kecemasan tu bukanlah jalan untuk motor sebenarnya, tapi mana lagi penunggang motosikal ni nak lalu kalau bukan lorong kecemasan kalau highway tu takde tersedia lorong untuk motosikal? Takkan nak lalu di lane 1? Semua kereta laju begitu juga dengan lane 2. Di lane 3 selalunya ada kenderaan yang lebih besar seperti bas yang laju dan lori tanker.

Ada lagi..

Kepada penunggang motosikal, berhati-hatilah. Anda mampu mengubahnya. Apapun sedekahkan al-fatihah kepada mangsa yang terlibat. Takziah buat keluarga mangsa.

+ Pic courtesy of Syam OndScene. Lebih banyak gambar-gambar kemalangan yang terjadi di segenap area Lembah Klang ada di sana. Kalau dah namanya reporter sebuah akhbar tempatan yang popular. Hehe.

+ Artikel oleh Khai

Related Posts

Oh! Tiga Angota Polis Trafik Maut

Oh! Kemalangan Dahsyat di Kulim

Oh! Kemalangat Maut Bas Sekolah di Jalan Sandakan

Oh! Ibu ‘jemput’ anak di HKL, bukan di stesen komuter

Oh! Kemalangan Bas Terjun Gaung Di Genting Highlands

Oh! Pembaling Batu Ke Kereta di Taman Connaught Berjaya Ditangkap


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *