Tak sejuk lagi isu pasal bola, ni ada pula satu lagi isu pasal Kelantan. Tapinya bukan pasal bola lagi. Tapi isu Kopi Kelantan. Takdelah isu sangatpun cumanya lawak sangat la kot. Tuang wap air (boleh ke), untuk buat kopi. Huhu. Nak minum kopi pun amik masa berhari-hari.

Kata beberapa member di Facebook dan Twitter, air akan naik beberapa darjah melebih 100 darjah celcius jika dimasukkan pemangkin contohnya garam. Kalau pure air, jadi wap la kan?

Email yang dihantar ke email Oh! Tidak.

salam bro khai..aku xtau la ape yg aku nk kongsi ni ok ke x.. ni pasal kopi yg mak aku bg utk bekalan anaknya stdy di IPT,,haha. yg aku agak musykillnya adalah apabila meneliti dia punya cara2 penyediaan.. bila lihat step kedua tu, dia suh masasukkan air panas bersuhu 200 darjah celcius.. aku nk tnya ko la..selama ko hidup kat muka bumi ni, ade ke air yang biasa kita masa tu bersuhu lebih drp 100 darjah celcius… aku confirm ar xde.. melainkan ko masak air selut ke atau air jamban ke sbb particle dalam air tu yg akan meningkatkan suhu air kalo air biasa bersuhu lebih drp 100 darjah celcius maknanya ko minum wap kopi la..

+ Artikel oleh Khai | Persoalan oleh Ahmiez@gmail

Related Posts

Oh! Pikachu

Oh! Koleksi Aksi Sengal Rider Yang Berjaya Dirakamkan

Oh! Kucing Hisap Nenen

Oh! Berbuka Puasa Dengan Box Motor

Oh! Bila Noob Edit Gambar

Oh! Kamera freemason


Comments

Reply comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *