Categories
Superb!

Oh! Kuala Lumpur dulu-dulu

Kami dah share video berikut melalui Facebook dan Twitter. Now baru ada masa untuk publish di Oh! Tidak. Untuk korang yang masih belum nengok tu, boleh lah cuba nengok. Mengenang kembali nostalgia Kuala Lumpur pada tahun 1961. Pokok kepala pun banyak je. Sekarang nak jumpa pokok kelapa kat KL? Kirim salam~ Sigh..

Tapi kalau korang nak mengenang nostalgia KL ni, boleh juga tonton cerita P Ramlee tajuk Masam-masam Manis sebab dalam cerita tu ada ditunjukkan suasana KL pada ketika itu. Aman dan damai. Pheww! Sekarang? Choi!

Berikut adalah gambar-gambar beberapa kawasan popular di Kuala Lumpur pada tahun 1960-an.

+ All pictures courtesy of Malaysian Government.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *